KINDERDAGVERBLIJF
'T HUMMELTJE &
MINNEKE POES


't Hummeltje :
Augustijnestraat 69
8900 Ieper
Tel. 057 20 35 84

Minneke Poes :
Oude Veurnestraat 22
8900 Ieper
Tel. 057 20 25 99

info@kinderopvangieper.be

 

 
 
 

DAGINDELING VANUIT DE OGEN VAN EEN PEUTER

Een dag bij de peuters... door de ogen van een peuter...

Mijn naam is Lief en ik ben 20 maand oud.

Om halfnegen brengt mama me naar het kinderdagverblijf. De begeleidster wacht me op in het peuterlokaal, samen met de andere kindjes. Sommigen zijn groter dan ik, anderen zijn nog lang niet zo groot als ik.
Mama geeft me nog een zoen en vertrekt. DAAAG!!!

Ik stort me op de bouwblokken en probeer een hoge toren te maken. Om kwart na negen zingt de begeleidster het "opruimlied". Ik help flink mee om alle blokken in de doos te doen, want misschien word ik vandaag de opruimkampioen. Na het opruimen gaan we op de rode mat zitten en we zingen: "Goedemorgen". Ik kan nog niet zo goed zingen, maar kan wel alle gebaren meedoen. De begeleidster vertelt een verhaal over bloemen en vlinders, want het maandthema is "de tuin".

Van al dat zingen en vertellen hebben we dorst gekregen en drinken we een bekertje water. De grootste peuters gaan nu samen met een tweede begeleidster ergens anders spelen. Ik blijf in het lokaal en kijk nieuwsgierig wat de begeleidster doet. Ze haalt verf en sponsjes en we mogen een vlinder met verf bestempelen.

Na dat geconcentreerde geklieder is er tijd voor wat beweging. Er wordt een liedje gezongen en we mogen dansen. Leuk! De begeleidster zet nieuw speelgoed klaar. Ik kies een pop en probeer die andere kleertjes aan te doen. Moeilijk, maar ze zeggen dat dit goed is voor mijn fijne motoriek. Om kwart voor elf krijg ik een slabbetje om naar het restaurant te gaan. Etenstijd!!

Ik drink eerst een beker tomatensoep en dan krijg ik een bordje met vlees, aardappelen en worteltjes. Ik kan al goed alleen eten, maar soms helpt de begeleidster me nog een beetje. Na het eten mag ik nog een beetje spelen en ik krijg in de badkamer een nieuwe pamper aan. De begeleidster laat me eerst even op het potje zitten, maar ik snap nog niet zo goed wat ik daar moet doen. Mama zegt dat ik daarvoor nog tijd genoeg heb...

De bedjes worden klaargezet en na een verhaaltje en een rustig liedje ga ik slapen. Mijn knuffel ligt al op me te wachten...
Als ik wakker word, zijn er al wat kindjes wakker. We passeren eerst langs de badkamer en mogen dan even buitenspelen. Ik rijd met een brommertje tot de begeleidster zegt dat het tijd is voor het vieruurtje. Ik eet een boterham met confituur en daarna stukjes banaan en appel.

Ik drink nog een bekertje water en mag dan weer buitenspelen. Ik klim op de trapjes van de glijbaan, moeilijk hoor! Gelukkig is de begeleidster er om me nog wat te helpen. Het glijden is superleuk!

Andere kindjes zoeken een bal die door de begeleidster is verstopt. Ik zie hem liggen, maar zeg het lekker niet...
Sommige kindjes worden al opgehaald door hun mama of papa.

Om vijf uur komt mijn mama! Ik rep me van de glijbaan en krijg een dikke knuffel. Mama vraagt of ik flink geweest ben. Natuurlijk, mama! Ik ben Lief; superpeuter! Ik vertel enthousiast over de verf en de brommers en de poppen en dat ik bijna opruimkampioen was, maar ik denk dat mama het niet allemaal begrijpt.
Morgen kom ik terug, zeker weten!

Groetjes van Lief (superpeuter)

Kinderdagverblijf en Dienst voor Onthaalouders Ieper | 't Hummeltje | Minneke Poes | Papavero | e-mail
Design & Hosting by D-Sign Studio.be