KINDERDAGVERBLIJF
'T HUMMELTJE &
MINNEKE POES


't Hummeltje :
Augustijnestraat 69
8900 Ieper
Tel. 057 20 35 84

Minneke Poes :
Oude Veurnestraat 22
8900 Ieper
Tel. 057 20 25 99

info@kinderopvangieper.be

 

 
 
 

DAGINDELING VANUIT DE OGEN VAN EEN BABY

Een dag in de babygroep...

Ik ben Sterre. Zoals elke morgen brengt papa me naar de babygroep van het kinderdagverblijf. Hij installeert me in de sitter omdat hij weet dat ik wel eens een gulpje melk teruggeef na mijn ochtendfles. Eén van mijn vriendjes zit tegenover mij, hij zwaait wild met z'n armen en benen. Dat vind ik grappig!

Na een kwartier laat ik de begeleidster weten dat ik op verkenning wil. Ze legt me op mijn buik op de mat voor de spiegel. Vlak voor m'n neus ligt iemand me aan te staren. Wat kan die kijken zeg!

Mijn oogjes worden kleiner en kleiner. De begeleidster pakt me op en maakt me klaar voor een dutje. Ze zingt een melodie die ik nog al eens gehoord heb. Zingt mama dat ook niet?

Als ze mij achterlaat in mijn bed, roep ik zo luid ik kan. Wie weet komt ze dan nog eens terug. Ik wil dat ze bij mij blijft, maar meestal val ik in slaap voor ik haar kan overtuigen...

Na mijn dutje zorgt de begeleidster ervoor dat ik me weer helemaal opgefrist voel. Ze zet me in het reuzenpark, zo heb ik nog even de tijd om helemaal wakker te worden.

Alles wordt klaargezet voor het middagmaal, dus laat ik horen dat ook ik honger heb! Gisteren kwam ik eerst aan de beurt, vandaag moet ik een beetje wachten. Ondertussen mag ik in de schommel. Dat vind ik best ok!

Na het eten wordt het rustig in de groep. Ik maak gekke stemgeluidjes en ben benieuwd of er iemand antwoordt.

Mijn gevulde buik maakt mij alweer moe... Gelukkig is mijn bed niet ver uit de buurt!

Na mijn dutje heb ik weer energie voor tien! Er staat babygym op het programma en ik geef me voor de volle 100%.

Dat zorgt opnieuw voor reuzenhonger. Tijd voor de fruitpap!

Na een laatste opfrisbeurt hoor ik mijn mama's stem in de gang. Ik haal mijn breedste glimlach boven! Als ze binnenkomt zal ze smelten, daar zal ik voor zorgen!

Kinderdagverblijf en Dienst voor Onthaalouders Ieper | 't Hummeltje | Minneke Poes | Papavero | e-mail
Design & Hosting by D-Sign Studio.be